Direct naar paginainhoud

Sportcafé

De gemeente Almere organiseert 3 keer per jaar het Sportcafé. Dat is een informele bijeenkomst over actuele thema’s voor onder meer sportverenigingen en sportorganisaties uit Almere. Kom in contact met andere sportbestuurders, sportvrijwilligers, sportorganisaties, buurtsportcoaches en lokale politiek.

Sportcafé 25 september 2023

Maandagavond 25 september zijn tijdens het sportcafé bij Golfclub Almeerderhout voor het eerst de het sporttalent, de sportaanbieder en de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd door wethouder sport Maaike Veeningen. Daarnaast werd de Sportpenning uitgereikt aan hockeyster Anna de Geus, die begin dit jaar wereldkampioen werd met het Nederlands zaalhockeyteam. Monique Kalkman trapte de avond af met een inspirerend verhaal over het belang van sport en bewegen in haar leven. Daarin maakte ze een prachtige koppeling met de sporthelden die in haar leven een impact hadden en daarmee onderstreepte ze het belang hiervan. Nadat de bijna 3000 stemmen van de inwoners opgeteld waren bij de stemmen van de jury, mogen badmintontalent Adith Karthikeyan Priya, S.C. Buitenboys-vrijwilliger Cherrelle Snell en voetbalclub Almere City FC zich Almeerse Sportheld 2023 noemen.

Als gemeente zijn we erg trots op iedereen die een bijdrage levert aan het in beweging brengen van onze inwoners”, sprak wethouder Veeningen. “Daarom willen we de vrijwilligers in de sport, de sportaanbieders en de sporttalenten ieder jaar in het zonnetje zetten tijdens de Almeerse Sporthelden verkiezing.”

Volgend jaar zet de gemeente Almere opnieuw Almeerse sporthelden in de schijnwerpers. Vanaf begin 2024 iedereen haar of zijn sportheld nomineren via almere.nl/sporthelden.

Illustratie Almere skyline