Direct naar paginainhoud

Terugblik Sportcafé

Sportcafé 26 juni 2023

Maandag 26 juni was het tweede Sportcafé van 2023. Een geslaagde editie met een grote diversiteit aan aanwezigen, verbonden door sport en bewegen in Almere. Deze editie van het Sportcafé stond in het teken van het ondersteunen van sportclubs en werd geleid door dagvoorzitter Debby Toorenaar. Voor het inhoudelijke deel van de avond konden de bezoekers deelnemen aan een clinic Aikido van Aikido-Poort in de dojo van het Almere Kenniscentrum Talent (AKT).

Opening

Wethouder sport Maaike Veeningen opende het Sportcafé en sprak haar waardering uit voor de sportaanbieders die elke week talloze Almeerders aan het sporten en bewegen brengen. Daarna gaf ze een ‘sneak preview’ van de website die is ontwikkeld voor het ondersteunen van sportprofessionals uit de stad. Het is de bedoeling dat de volledige website volgende maand live gaat. Tegen die tijd kan je als sportprofessional gebruikmaken van sportsupport.almere.nl. Ook werd de nieuwe vormgeving van het platform Sport & Cultuur in Almere getoond. Aan het begin van het nieuwe sportseizoen gaat de nieuwe vormgeving live, maar als sportaanbieder kan je ook nu jouw sportaanbod op het platform plaatsen.

Job van Eunen heeft ons tijdens zijn inspiratiesessie meegenomen in het verhaal van ‘de gelukkige vereniging’. Tijdens deze sessie stonden 4 vragen centraal:

  • Van wie is de vereniging?Wat vinden we belangrijk binnen de vereniging?
  • Wie zijn we als vereniging en vanuit welke kernwaarden handelen we?
  • Wat is ons verenigingstalent en welke individuele talenten hebben de leden?
  • Antwoorden op deze vragen moeten bijdragen aan het doel: leden die zich gedragen als trotse eigenaren van de vereniging.

Inspiratiesessies

Het tweede deel van de avond stond in het teken van verschillende inspiratiesessies.

Job van Eunen behandelde in zijn sessie 1-op-1 vragen die sportaanbieders naar aanleiding van zijn presentatie hadden.

Justin Koenen (Sportadviesgroep) nam de deelnemers mee in zijn verhaal over trainersbegeleiding, de balans tussen prestaties en plezier. Trainers en coaches spelen een cruciale rol binnen de sportvereniging en juist daarom maken zij het verschil in de ontwikkeling én in het plezier van de sporters. Promotie van je club is ontzettend belangrijk, maar hoe pak je dit aan?

Rowin Bouwmeester (SportsGen) gaf in zijn sessie over sportmarketing antwoord op de vraag: hoe maak ik mijn vereniging zichtbaar? Elke sportvereniging is uniek, maar toch heeft elke vereniging behoefte aan voldoende financiële middelen.

Peter van Baak (Sponsorvisie) ondersteunt sportclubs sinds 2010 met sponsorwerving en deelde zijn verhaal over scoren met sponsoring met de deelnemers van deze sessie. Studenten van opleidingen Sport & Bewegingsleider en Sport & Bewegingscoördinator van het MBO-college Poort kunnen een waardevolle bijdrage leveren in jouw vereniging!

Marco Govers (Sport & Bewegen MBO-college Poort) nam de deelnemers mee in hoe de sportprofessionals van de toekomst ingezet kunnen worden in jouw vereniging.

Kenny Kersjes (Sportservice Flevoland) bracht de vitaliteitsscan onder de aandacht. De gratis vitaliteitsscan maakt inzichtelijk hoe je sportvereniging ervoor staat. Wil je gebruikmaken van deze handige tool? Kijk dan op sportflevo.nl/vitaliteitsscan

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur in Almere heeft sportaanbieders geïnformeerd wat je als aanbieder kan betekenen voor kinderen in armoede uit Almere.

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur Almere vind je op jeugdfondssportencultuur.nl

Illustratie Almere skyline