Direct naar paginainhoud

Buurtsportteam Almere

Sport is een geweldige manier om mensen te ontmoeten, verbinding te maken, samen te werken en gezond te blijven. Dit is de kern van de 'Sportvisie Almere, Sportstad vol betekenis' en de opdracht van het buurtsportteam. Het team organiseert faciliteert, ondersteunt en organiseert sportieve activiteiten op basis van wat Almeerders willen en nodig hebben.

Het buurtsportteam werkt samen met actieve bewoners en professionals, evenals met andere organisaties die betrokken zijn bij sport en andere activiteiten in de gemeenschap. 

Taken

Een van de belangrijkste taken is om Almeerders te helpen bij het vinden van sport- en bewegingsmogelijkheden die bij hun wensen passen waarbij ze extra aandacht hebben voor de Almeerder waar sport en bewegen moeilijker voor is. Maar ze helpen ook om van sportclubs en verenigingen sterke aanbieders te maken van sport en beweging. Met aandacht voor kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid. 

Het buurtsportteam wordt gefinancierd door een nationaal programma genaamd de Brede Regeling Combinatiefuncties. In Almere zijn er 4 gebieden waarin ze actief zijn: Almere Buiten, Stad Oost, Stad West en Almere Haven/Hout/Poort. De buurtsportcoaches werken in dienst van Talent in Opleiding en Sportimpuls. 

Contact

Benieuwd wat het buurtsportteam voor jou clubs of vereniging kan betekenen? Neem dan contact op met het team uit jouw gebied. 
 

Illustratie Almere skyline