Direct naar paginainhoud

Playgrounds en beweegvelden

Almere heeft verschillende plekken in de wijk waar inwoners dicht bij huis in de buitenlucht kunnen sporten, bewegen en ontmoeten. Deze playgrounds en beweegvelden zijn er voor íedereen.

Buurtsportcoaches organiseren op verschillende locaties activiteiten voor buurtbewoners. Deelname is vaak gratis. Kijk voor het programma op de website Sport en Cultuur.

Almere Haven

Skills Garden Almere Haven

Stadswerfpark

De Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven is gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM), dat ook de rode draad is binnen het Almere Kenniscentrum Talent (AKT). Kern is dat alle grondvormen van bewegen aan bod komen, omdat die bijdragen aan de beweegvaardigheid van inwoners en aan de brede ontwikkeling van hun motoriek. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hun gezondheid en op de ontwikkeling van ieder zijn of haar talent. 

De Skills Garden Almere Haven is ontwikkeld in samenwerking met buurtbewoners en Athletic Skills Model. Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Haven.

Beweegveld Kimwierde

Deze plek in de Kimwierde is gebaseerd op de visie van het Athletic Skills Model (ASM), waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan. Op dit beweegveld komen grondvormen als ‘gaan en lopen’, ‘trappen, schieten en mikken’ en ‘gooien, vangen, slaan en mikken’ aan bod. Dit beweegveld is ontwikkeld in samenwerking met Athletic Skills Model. Op deze locatie worden geen structurele activiteiten door de buurtsportcoach georganiseerd.

Almere Stad

Clarence Seedorf Playground Stedenwijk

Amsterdamweg

Op de Clarence Seedorf Playground Stedenwijk aan de Amsterdamweg in Stedenwijk kun je dagelijks terecht om te sporten, zoals voetballen, tennissen, basketballen, hockeyen en tafeltennissen.

Deze playground is ontstaan vanuit een samenwerking met de Krajicek Foundation en Johan Cruyff Foundation. Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Stad West.

Beweegveld Hortus

Beweegveld Hortus is het sportveld van de toekomst, voor de woonwijk van de toekomst. Nu nog voor de ingang van de Floriade Expo 2022, maar straks de sport- en beweegvoorziening voor de bewoners van Hortus. Het beweegveld heeft twee multifunctionele velden en is een plek om Almeerders uit te dagen veelzijdig in beweging te komen. Het beweegveld is gebaseerd op de visie van het Athletic Skills Model (ASM), waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan. Op het beweegveld komen grondvormen als ‘gaan en lopen’, ‘trappen, schieten en mikken’, ‘balanceren’ en ‘gooien, vangen, slaan en mikken’ aan bod. Het beweegveld is een van de ankerpunten van het Rondje Weerwater en daarmee een mooie aanvulling voor de gebruikers daarvan.

Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Stad West.

Almere Buiten

Cruyff Court Almere Molenbuurt

Wipmolenweg

De Cruyff Court aan de Wipmolenweg in de Molenbuurt daagt kinderen uit om buiten te spelen. Een ontmoetingsplek in de wijk waar jong en oud samen kunnen komen, talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen. Geheel vanuit de filosofie van de Johan Cruyff Foundation.

Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Buiten.

Playground Evenaar

De Playground Evenaar is door de rode kooien niet te missen aan de Evenaar in Almere Buiten. Er staan drie kooien: één voor tennis, één voor basketbal en één voor voetbal. De omheining zorgt ervoor dat inwoners er veilig kunnen sporten en dat er geen ballen op de autoweg kunnen komen. Naast de rode kooien ligt ook een skatebaan.

Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Buiten.

Almere Poort

Playground Cascadepark

Met actieve inbreng van bewoners is er een sportieve ontmoetingsplek aangelegd in het Cascadepark. De playground biedt activiteiten voor bewoners, scholieren en bezoekers van Almere Poort. Er zijn verschillende sportvelden, een basketbalboom, een atletiekbaan en een speeltuintje. Bezoekers die even willen uitrusten of willen kijken naar de sporters, kunnen plaatsnemen op een tribune. Deze tribune maakt de playground ook geschikt voor kleinschalige openluchtvoorstellingen. 

Contactpersoon is de buurtsportcoach van Almere Poort.

Illustratie Almere skyline