Direct naar paginainhoud

Sporten en bewegen met een beperking

We vinden het belangrijk dat iedereen makkelijk en dicht bij huis kan sporten. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een beperking. Op deze pagina vind je informatie over aangepast sporten in Almere voor sportaanbieders. 

Uniek Sporten 

Uniek Sporten helpt inwoners via hun website en app bij het zoeken naar een sportaanbieder in de buurt. Het aangepast sportaanbod kan je als sportaanbieders gratis plaatsen op hun site. Meer informatie over het Almeerse en landelijke aanbod van aangepast sporten vind je op unieksporten.nl

Opzoek naar de juiste Sporthulpmiddelen?  

Wil iemand graag bij je sporten, maar heeft die daar (nog) niet de juiste sporthulpmiddelen voor? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat de Almeerder gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Ze krijgen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op de wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. De sportvoorzieningen zijn beschikbaar via een uitleenpool. Meer informatie vind je op unieksporten.nl/uitleen of neem contact op met de Buurtsportcoach Inclusief sporten. 

Week van het Aangepast Sporten 

Elke jaar in de tweede week van november besteden we in Flevoland extra aandacht aan sporten en bewegen voor mensen met een beperking tijdens de Week van het Aangepast Sporten. In deze week is het mogelijk om een gratis proefles te volgen en zijn inspiratiesessies speciaal voor sportaanbieders vanuit Sportservice Flevoland. Indien er meer informatie is over de week van het aangepast sporten kun je dit op de pagina sporten en bewegen met een beperking terugvinden. 

Meer informatie

Heb je vragen over de mogelijkheden voor aangepast sporten bij jou op de vereniging of club? Wil je aansluiten bij het platform aangepast sporten of wil je meedoen met de week van het aangepast sporten? Neem dan contact op met de buurtsportcoach Inclusief Sporten, Evelien Steenhuis of Koen van de Kraats via sportalmere@meesamen.nl of bel 06 13 12 16 14 of 06 12 17 26 55. Zij brengen vraag en aanbod in kaart en hebben contact met diverse sportaanbieders.

Illustratie Almere skyline