Direct naar paginainhoud

Accommodaties

Het AKT heeft zowel binnenaccommodaties waar sportverenigingen en Regionale Training Centra kunnen trainen, als speciaal ingerichte buitenlocaties.

AKT Ruimtes Olympiakwartier Almere Poort

De unieke trainingsruimtes van het AKT zijn gevestigd in het nieuwe Indoorsportcomplex Olympiakwartier, op een steenworp afstand van het Topsportcentrum in Almere Poort. Naast de AKT-ruimte is er in het nieuwe complex een zwembad en een breedtesporthal.   

De AKT-ruimtes bestaan uit een multisportzaal, turnzaal, dojo en fitness. Deze ruimtes zijn zo ingericht, dat iedereen daar op veelzijdige wijze zijn of haar sporttalent (verder) kan ontwikkelen: jong, oud, topsporter of recreatieve sporter, valide en minder valide. Voor iedereen!  

Kijk voor meer informatie over het Olympiakwartier en huurmogelijkheden van de AKT ruimtes op deze pagina.

Skills Garden Almere Haven

In de Skills Garden in het Stadswerfpark in Almere Haven komen alle grondvormen van bewegen aan bod. Deze speel- en sportplek is gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). De Skills Garden draagt bij aan de beweegvaardigheid en de brede motorische ontwikkeling. Dat heeft een positief effect op de gezondheid en de ontwikkeling van ieders talent.  

Samen met bewoners, maatschappelijk partners, Athletic Skills Model, Kragten, gemeente Almere en AKT is de Skills Garden ingericht.

Beweegveld Kimwierde

Het Kimwierdepark in Almere Haven is opnieuw ingericht. Eén onderdeel hiervan is het nieuwe beweegveld, ingericht volgens de visie van het ASM-model. Kern is dat alle grondvormen van bewegen aan bod komen. Op dit beweegveld komen grondvormen als ‘gaan en lopen’, ‘trappen, schieten en mikken’ en ‘gooien, vangen, slaan en mikken’ aan bod. Deze vormen van bewegen dragen bij aan de beweegvaardigheid van inwoners en aan de brede ontwikkeling van hun motoriek. Uiteindelijk heeft dat een positief effect op hun gezondheid en op de ontwikkeling van ieder zijn of haar talent. 

Door de centrale ligging in de wijk vormt de speel- en beweegplek een belangrijke ontmoetingsplaats. Men komt hier om te sporten, bewegen, verblijven en ontmoeten.  Met deze plek in de openbare ruimte wil de gemeente het voor iedereen mogelijk maken om op een laagdrempelige, uitdagende manier te bewegen en hiermee een gezonde(re) leefstijl te bevorderen.  

Powerhill en Powerwall Cascadepark Almere Poort

In het najaar van 2020 worden in het Cascadepark in Almere Poort een Powerhill en Powerwall aangelegd. 

Het Cascadepark wordt veel gebruikt om in te sporten en te bewegen. Zowel in groepen als individueel. Behalve de Playground zijn daarvoor in het park nog geen specifieke voorzieningen. De gemeente wil sporten en bewegen in het Cascadepark graag nog meer stimuleren en faciliteren. In 2017 werd daarom een bewonersbijeenkomst georganiseerd waarbij wensen en ideeën van omwonenden zijn opgehaald. Hieruit zijn de plannen voor een Powerhill en Powerwall ontstaan.  

De Powerhill wordt een heuvel van een aantal meters hoog met hellingbanen, een glijbaan en verschillende soorten trappen waarop allerlei oefeningen gedaan kunnen worden. Er komt kunstgras op te liggen en beplanting. Bij de Powerwall kunnen mensen balsporten beoefenen. Ook krijgt de muur haken voor oefeningen met fitnessbanden en touwen.

Veelzijdig bewegen in de openbare ruimte van Almere

We willen meer speel- en beweegplekken bouwen op de ASM-manier voor veelzijdig bewegen. Wilt u die ontwikkelingen volgen? Houd dan deze pagina in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief van het AKT.

Samenwerkingen

Contact

Heeft u vragen over AKT of over mogelijkheden voor samenwerking? Neem dan contact op met André Kemper (projectadviseur) en Tim Tier-van Lit (projectadviseur) via akt@almere.nl.

Illustratie Almere skyline