Direct naar paginainhoud

Topsportcentrum

Het Topsportcentrum is in 2007 in Almere Poort gebouwd als dé plek waar je topsport kunt zien en waar je sport op alle niveaus kunt beoefenen.

Adres

Kom naar een van de vele (inter)nationale sportevenementen, huur een ruimte voor jouw wedstrijd of training, of organiseer jouw zakelijke evenement in de hal. Het Topsportcentrum heeft een centrale ligging in Nederland en is goed bereikbaar per openbaar vervoer en auto.

Kijk in de Sportkalender voor een overzicht van de topsportevenementen die in de Topsporthal plaatsvinden. Op onderstaande pagina vindt je meer informatie over de mogelijkheden van verhuur.

Topsporthal

De Topsporthal heeft een zwevende houten vloer van 28 x 49 meter en een vrije hoogte van 12,5 meter. De belijning voor vele sporten zijn aangebracht, de benodigde sportattributen staan klaar in de bergingen.

Je hebt de beschikking over verschillende faciliteiten en ruimtes, zoals kleedkamers en ruimtes voor jury en bestuur. Er zijn zitplaatsen voor 3.000 mensen. Desgewenst kunnen de businesslounge en de skyboxen worden gebruikt. Er is een truss aanwezig om professionele licht- en geluidsapparatuur in op te hangen. Daardoor is de hal ook uitermate geschikt voor evenementen en presentaties. Er is geen daglichttoetreding en de lichtinstallatie levert maximaal 1.500 lux.

Breedtesporthal

De breedtesporthal is geschikt voor verschillende sporten en evenementen. De hal heeft een vloeroppervlakte van 33 x 72 meter en kan via scheidingswanden in vier gelijke delen worden verdeeld. De zwevende houten vloer heeft belijningen voor badminton, basketbal, handbal, korfbal, volleybal, zaalhockey en zaalvoetbal.

De benodigde materialen voor de sporters bevinden zich in de toestelbergingen. Er zijn kleedkamers en ruimtes voor jury en bestuur. Er zijn vier vaste scoreborden, zodat elke zaal zijn eigen stand kan bijhouden. Verder zijn er tal van voorzieningen die het houden van een sporttoernooi of zakelijk evenement vergemakkelijken. De vrije hoogte is acht meter. De tribune in de breedtesporthal kan driehonderd bezoekers herbergen.

Secundaire ruimten

In het Topsportcentrum zijn verschillende ruimtes waar organisaties tijdens hun  (sport)evenement gebruik van kunnen maken. Zo is er een spelershome, persruimte, wasruimte en krachtruimte. Alles voorzien van de benodigde faciliteiten. Het Topsportcentrum is ook uitstekend te gebruiken als vergaderlocatie. 

Horeca

De catering in het Topsportcentrum wordt uiteraard voor je verzorgd. Voor al jouw wensen op dit gebied kun je contact met ons opnemen. Er is een Sportcafé met loungehoeken, een cafégedeelte en een bar. Ook de businesslounge heeft een bar. Verder zijn er twee extra horeca-uitgiftepunten op de omloop van de Topsporthal.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met het Topsportcentrum via e-mail of telefonisch via 036 545 84 70.

Illustratie Almere skyline