Direct naar paginainhoud

Almeerse sporthelden en Sportverkiezingen

Almere is trots op alle Almeerse sporters en teams die bijzondere sportprestaties leveren op regionaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Deze sporters en hun prestaties verdienen aandacht en waardering. Daarom organiseert de gemeente Almere jaarlijks de Almeerse sportheldenverkiezing.

Almere is een stad vol sporttalent, enthousiaste vrijwilligers en betrokken sportaanbieders. Daarom huldigt de gemeente Almere het Almeerse sporttalent, de Almeerse sportaanbieder en de Almeerse sportvrijwilliger van het jaar. Deze jaarlijkse huldiging vindt plaats tijdens het SportcafĂ© in september, de plek waar sport iedereen verbindt. 

Wil je een Almeerse sportheld voor het sportseizoen 2023/2024 nomineren?
Meld jouw held aan door het formulier in te vullen.

Het Almeerse Sportgala

Vanaf februari 2025 pakt de gemeente Almere elke 4 jaar groots uit met een feestelijk gala dat samenvalt met de grote internationale toernooien binnen die cyclus. Tijdens dit sportgala worden de genomineerde Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam gepresenteerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de oeuvreprijs en, bij uitzonderlijke prestaties, de Almeerse Sportpenning uit te reiken. De winnaars worden tijdens het Almeerse Sportgala bekend gemaakt en gehuldigd.

Illustratie Almere skyline