Direct naar paginainhoud

Almeerse sporthelden en Sportverkiezingen

Almere is trots op alle Almeerse sporters en teams die bijzondere sportprestaties leveren op regionaal, nationaal en zelfs internationaal niveau. Deze sporters en hun prestaties verdienen aandacht en waardering. Dit doen wij met de felicitatieronde, de Almeerse sporthelden en het Almeerse sportgala.

Almere is stad vol sporttalent, enthousiaste vrijwilligers en betrokken sportaanbieders. Daarom huldigt de gemeente Almere vanaf 2023 elk jaar het Almeerse sporttalent, de Almeerse sportaanbieder en Almeerse sportvrijwilliger van het jaar. Deze huldiging is tijdens het Sportcafé in september; de plek waar sport iedereen verbindt. Daarnaast organiseert de gemeente felicitatierondes waarbij sporters, die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd, in het zonnetje worden gezet.

Tot en met 1 augustus 2023 kon je jouw sportheld(en) nomineren en tot 8 september was het mogelijk om op de genomineerden te stemmen. De huldiging is tijdens het Sportcafé in september; de plek waar sport iedereen verbindt.

Het Almeerse Sportgala en de Almeerse sportverkiezingen

Vanaf februari 2025 pakt de gemeente Almere elke 4 jaar groots uit met een feestelijk gala dat past bij de prestaties die de sporters en sportaanbieders hebben geleverd. Binnen deze cyclus vallen alle grote internationale toernooien. Tijdens het sportgala worden de genomineerde Sportman, Sportvrouw, Paralympisch sporter, Sportcoach, Sporttalent en Sportteam gepresenteerd. Daarnaast kunnen we de oeuvreprijs en (bij uitzonderlijke prestaties) de Almeerse Sportpenning uitreiken. De winnaars worden tijdens het Almeerse Sportgala bekend gemaakt en gehuldigd.

Wil je weten wie de Sportverkiezingen de afgelopen jaren hebben gewonnen? Bekijk de Historie Sportverkiezingen

Illustratie Almere skyline