Direct naar paginainhoud

Clubondersteuning

De Almeerse clubs brengen elk jaar veel inwoners in beweging en daar zijn we als gemeente trots op! De gemeente Almere staat daarom altijd klaar om clubs te ondersteunen.

De gemeente Almere kan jouw club helpen 

In Almere staat de gemeente klaar om jouw club te ondersteunen en te helpen groeien. De gemeente Almere zorgt voor de nodige sportplekken, velden en gebouwen en biedt ook clubondersteuning. 

Daarnaast vinden we een aantal onderwerpen belangrijk. Bijvoorbeeld een veilig sportklimaat, de maatschappelijke waarde van topsport en inclusie en diversiteit. Wij begrijpen dat jouw club unieke wensen en uitdagingen heeft. Daarom helpen we jouw club met ondersteuning die past bij jouw eigen situatie. We willen ervoor zorgen dat jouw club gezond en veerkrachtig is, zodat deze kan bloeien. 

Workshops, trainingen en opleidingen AKT

Voor iedere doelgroep, van jong tot oud, zetten we de juiste of passende kennis en opleidingen in. Dat doen we met coaches, vakdocenten uit het bewegingsonderwijs, sportverenigingen en -bonden, regionale trainingscentra en (landelijke) onderwijs- en kennisinstellingen. Zo ontwikkelen, verzamelen, delen en verspreiden we onze kennis.
Hier vind je een overzicht met workshops, trainingen en opleidingen die vanuit het Almere Kenniscentrum Talent (AKT) gefaciliteerd worden.

Meld je aan voor AKT-workshops, trainingen en opleidingen

Aanmelden Services Sportakkoord

Binnen het Sportakkoord zijn er services beschikbaar om jouw sportclub of onderneming verder te laten groeien. Er zijn ruim 250 services beschikbaar voor onder andere clubbestuurders, trainers/coaches en ondernemende sportaanbieders. Als er genoeg aanmeldingen zijn kan de gemeente Almere een service voor jouw club aanvragen, vaak gratis. 

Je komt via onderstaand formulier bij een overzicht  van alle onderwerpen. Je kan aangeven waarin je geïnteresseerd bent. Als je het formulier hebt ingevuld neemt de clubondersteuner zo snel mogelijk contact met je op. 

Aanmelden Services Sportakkoord

Promoot jouw aanbod

Almeerse sportaanbieders kunnen gratis hun aanbod promoten via het platform Sport & Cultuur in Almere. Inwoners – jong en oud – kunnen via deze website het aanbod bij hun in de buurt vinden. Als sportaanbieder kan je een account aanmaken en zelf je aanbod op het platform plaatsen.

Buurtsportteam

Het buurtsportteam heeft als doel om meer mensen in de buurt aan te moedigen om te sporten en actief te bewegen. Ze verbinden sportaanbieders met andere organisaties, zoals welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. In Almere zijn er 4 gebieden waarin de buurtsportteams actief zijn: Almere Buiten, Almere Stad Oost, Almere Stad West en Almere Haven/Hout/Poort. 

Benieuwd wat het buurtsportteam voor jou kan betekenen? Neem contact op met het team uit jouw gebied.

Gemeentelijke subsidies aanvragen

Ook sportaanbieders kunnen bij de gemeente Almere terecht voor subsidies en vergunningen. Hieronder vind je een overzicht van (gemeentelijke) subsidies. 

  • Gemeentelijke subsidies voor sportactiviteiten in het kader van (breedte)sportstimuleringsprojecten en -evenementen, (top)sportevenementen, aangepast sporten, topsporttalenten en sportopleidingen die gericht zijn op Almere en de inwoners. Lees voor de subsidievoorwaarden de Nadere regels sportsubsidies
  • Gemeentelijke subsidie voor het volgen van kaderopleidingen tot een maximum van 500 euro per jaar per vereniging. Lees voor de subsidievoorwaarden de Nadere regels sportsubsidies.
  • ‘Almere de sportiefste stad van Nederland’, dat is het motto van het Almeerse Sportakkoord, waarin de gemeente samenwerkt met maatschappelijke organisaties, bedrijven en verenigingen. We komen graag met je in contact. Heb je een vraag of wil je budget aanvragen? Stuur dan een e-mail naar sportentree@almere.nl

Vergunningen aanvragen

De afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH)  is verantwoordelijk voor informatieverstrekking over alle op de gebouwde en openbare ruimte gerichte activiteiten en de vergunningverlening, het toezicht en handhaving daarop.

Wil je een evenement organiseren voor publiek, bijvoorbeeld een sportwedstrijd, popconcert of braderie? Dan heb je een evenementenvergunning nodig. Is het een klein evenement, dan is het vergunningsvrij of hoef je alleen een melding te doen bij de gemeente.

Ondersteuning ondernemende sportaanbieders

In Almere hebben we veel verschillende sportaanbieders die inwoners in beweging brengen, waaronder ondernemende sportaanbieders. Ook voor hen is clubondersteuning mogelijk. Neem contact op met één van de clubondersteuners voor meer informatie. 

Illustratie Almere skyline