Direct naar paginainhoud

Clubondersteuning

De Almeerse clubs brengen elk jaar veel inwoners in beweging en daar zijn we als gemeente trots op! De gemeente Almere staat daarom altijd klaar om clubs te ondersteunen.

De gemeente Almere kan jouw club helpen 

In Almere staat de gemeente klaar om jouw club te ondersteunen en te helpen groeien. De gemeente Almere zorgt voor de nodige sportplekken, velden en gebouwen, en biedt ook clubondersteuning. Met clubondersteuning willen we gezonde clubs bevorderen. Clubs die er financieel goed voor staan, met een sterk bestuur, gemotiveerd personeel en trouwe vrijwilligers.

Daarnaast vinden we een aantal onderwerpen belangrijk. Bijvoorbeeld een veilig sportklimaat, de maatschappelijke waarde van topsport en inclusie en diversiteit. Wij begrijpen dat jouw club unieke wensen en uitdagingen heeft. Daarom helpen we jouw club met ondersteuning die past bij jouw eigen situatie. 

We willen ervoor zorgen dat jouw club gezond en veerkrachtig is, zodat deze kan bloeien. Hieronder staan vraagstukken waar onze clubondersteuners jouw club mee kunnen helpen.

Groei 

Het delen van het plezier en de gezelligheid van sporten en bewegen is waar we het voor doen. Clubs die willen groeien in aanbod en leden ondersteunen we graag. Hiervoor gaan we eerst in gesprek om de wensen en doelen in kaart te brengen. Daarna zoeken we naar een geschikte oplossing.  

Goed bestuur  

Het bestuur is voor veel verantwoordelijk binnen de club en daarom vinden is een sterk bestuur belangrijk. Helaas merken we dat bestuurders het steeds drukker hebben en soms door de bomen het bos niet meer zien. Met een breed aanbod aan trainingen en begeleiding kunnen we helpen de drukte te verminderen en zorgen we voor overzicht.  

Meer en actievere vrijwilligers  

Voor veel clubs zijn vrijwilligers onmisbaar, maar helaas ook steeds lastiger om aan te trekken en te behouden. Om hierbij te ondersteunen bieden wij een aantal workshops en opleidingen aan.  

Een financieel gezonde club 

Stijgende energiekosten of dalende ledenaantallen hebben veel gevolgen voor de financiële situatie van een club. Onze clubondersteuner kijkt met jou naar de financiële gezondheid en de beste aanpak voor jouw club. Wil jij als club met je geldzaken aan de slag?  

Een (sociaal) veilig klimaat  

We willen dat iedereen zich (sociaal) veilig voelt op de club. Om clubs te helpen zorgen voor een sociaal veilige omgeving hebben we een breed aanbod.  

Trainers opleiden 

Trainers zijn verantwoordelijk voor het plezier, de veiligheid en de prestatie van jouw leden. Om jouw trainers hierbij een handje te helpen regelen en vergoeden we trainingen, opleidingen, workshops en cursussen over een groot aantal onderwerpen. Bijvoorbeeld pedagogiek of

Gezonde sportomgeving  

Gezonde leden zijn blije leden. Samen met de organisatie Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) hebben we TeamFit opgezet. TeamFit helpt clubs met gezonde doelen, bijvoorbeeld een gezonde sportkantine. Lijkt dit wat voor jouw club? Neem contact op met clubondersteuner Tim de Vries.3

Ondersteuning commerciële sportaanbieders 

In Almere hebben we veel verschillende sportaanbieders die inwoners in beweging brengen, ook commerciële. Ook voor hen zijn er ondersteuningsmogelijkheden en wordt via het Sportakkoord meer mogelijk.  

Heb je een andere vraag of wil je simpelweg meer informatie? Neem vandaag nog contact op met onze clubondersteuners! 

Illustratie Almere skyline