Direct naar paginainhoud

Lokaal Sportakkoord Almere

‘Almere de sportiefste stad van Nederland’, dat is het motto van het Almeerse Sportakkoord, waarin de gemeente samenwerkt met maatschappelijke organisaties, bedrijven en verenigingen.

Het Almeerse Sportakkoord gaat over lokale ambities. Samen met onze partners willen we een gezonder sportklimaat bereiken voor al onze inwoners, waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. Als sporter, vrijwilliger, trainer, bestuurder en/of supporter. 
 
Eind 2023 is het huidige Sportakkoord herijkt. We gaan door op de ingeslagen weg, en hebben de huidige thema’s aangescherpt. Hiermee willen we in Almere het bereik vergroten, het fundament versterken en de maatschappelijke waarde benutten. Het ultieme doel is ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht achtergrond, plezier kan beleven aan sport.

Nieuwe partijen

Om deze projecten en activiteiten succesvol te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat een diverse groep vertegenwoordigers van verschillende organisaties en achtergronden zich betrokken voelt bij de uitvoering. Het kernteam is dan ook heel blij met de komst van 3 nieuwe partijen: Mee Samen vertegenwoordigd door Him de Looper, Platform Ondernemende Sportaanbieders vertegenwoordigd door Minke Jorritsma en Sportprofessional, vertegenwoordigd door Nick Scholten en Emmy van Maurik. 

Denk mee

Heb jij goede ideeën die een plek verdienen in het Almeerse Sportakkoord? Ideeën die aansluiten bij de ambities én in Almere kunnen worden opgepakt? Die de Almeerse sport sterker maken en/of de maatschappelijke kracht van sport nog beter benutten? Neem contact met ons op via sportentree@almere.nl. Indienen kan op elk moment.
 

Illustratie Almere skyline