Direct naar paginainhoud

Terugblik meest recente Sportcafé

Sportcafé 13 februari 2024

Het eerste Sportcafé van 2024 stond in het teken van het accommodatiebeleid. Dit is een belangrijk onderwerp waarover dit jaar een hoop gesproken en geschreven gaat worden. Dit bleek ook uit de vele bezoekers en de diverse onderwerpen die voorbijkwamen tijdens de interactieve avond. Van alles kwam voorbij, van de inrichting van gymzalen en buitenaccommodaties tot de Almeerse zwembaden en de accommodatie van de toekomst. Allemaal belangrijke onderwerpen, waarmee waardevolle input is opgehaald voor de ontwikkeling van het accommodatiebeleid. Bedankt hiervoor.

Sport is een geweldige manier om mensen te ontmoeten, verbinding te maken, samen te werken en gezond te blijven. Dit is de kern van de 'Sportvisie Almere: Sportstad vol betekenis' en onze wethouder sport, René Peeters, benadrukte ook de verbindende rol van het buurtsportteam hierin. Tijdens het Sportcafé heeft het nieuwe buurtsportteam Almere zicht gepresenteerd en gelijk aanwezige sportaanbieders uitgenodigd om in gesprek te gaan met elkaar. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt.

Ben je niet in de gelegenheid geweest om een gesprek aan te gaan met de buurtsportcoach tijdens het Sportcafé? Op Buurtsportteam Almere | Sport Support Almere vind je meer informatie en de contactgegevens bij de buurtsportcoach in jouw gebied. 

Hierbij willen we nogmaals de aanwezigen bedanken voor alle inspirerende gesprekken, ontmoetingen en input. Wil je graag waardevolle input voor het accommodatiebeleid leveren? Stuur dan een mail t.a.v. Ronald Voogd naar sportentree@almere.nl.

Sportcafé 25 september 2023

Maandagavond 25 september zijn tijdens het sportcafé bij Golfclub Almeerderhout voor het eerst de het sporttalent, de sportaanbieder en de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd door wethouder sport Maaike Veeningen. Daarnaast werd de Sportpenning uitgereikt aan hockeyster Anna de Geus, die begin dit jaar wereldkampioen werd met het Nederlands zaalhockeyteam. Monique Kalkman trapte de avond af met een inspirerend verhaal over het belang van sport en bewegen in haar leven. Daarin maakte ze een prachtige koppeling met de sporthelden die in haar leven een impact hadden en daarmee onderstreepte ze het belang hiervan. Nadat de bijna 3000 stemmen van de inwoners opgeteld waren bij de stemmen van de jury, mogen badmintontalent Adith Karthikeyan Priya, S.C. Buitenboys-vrijwilliger Cherrelle Snell en voetbalclub Almere City FC zich Almeerse Sportheld 2023 noemen.

De aanwezige wethouder Maaike Veeningen:

Als gemeente zijn we erg trots op iedereen die een bijdrage levert aan het in beweging brengen van onze inwoners. Daarom willen we de vrijwilligers in de sport, de sportaanbieders en de sporttalenten ieder jaar in het zonnetje zetten tijdens de Almeerse Sporthelden verkiezing.”

Volgend jaar zet de gemeente Almere opnieuw Almeerse sporthelden in de schijnwerpers. Vanaf begin 2024 iedereen haar of zijn sportheld nomineren via almere.nl/sporthelden.

Illustratie Almere skyline