Direct naar paginainhoud

Workshops

Trainers kunnen zich voor verschillende workshops aanmelden. Wij adviseren en subsidiëren onderstaande workshops.

4 inzichten over trainerschap

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven en regie overdragen. Dit zijn vier belangrijke kernkwaliteiten voor elke trainer-coach. Tijdens deze scholing krijg je handvatten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren. Je kunt je eigen functioneren als trainer-coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren!

Meer informatie over de workshop '4 inzichten over trainerschap'

Mail bij belangstelling naar akt@almere.nl

Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn volop in ontwikkeling. Ze worden zich bewust van wat ze goed of juist minder goed kunnen. Ze leren zich verhouden tot anderen, ontwikkelen hun eerste zelfbeeld en mogelijk ook hun eerste ambities. Zelfvertrouwen is in deze fase een centraal thema. In deze training leer je zelfvertrouwen bij kinderen tot ontwikkeling te brengen met aandacht voor plezier.

Meer informatie over de workshop 'Trainen en coachen van 6- tot 12-jarigen'

Mail bij belangstelling naar akt@almere.nl

Trainen en coachen van pubers

Jongeren in de puberleeftijd zijn druk bezig een eigen identiteit te ontwikkelen. Hormonen gieren door het lijf, ze spiegelen zich constant aan anderen, ze zoeken grenzen op en ze zijn altijd op zoek naar het nut van de opdrachten die ze krijgen. Het lichaam verandert, maar ook hun ideeën en identiteit. De zoektocht naar zelfstandigheid levert soms harde confrontaties op met de mensen om hen heen. De fase waarin ze zitten is anders dan die van jonge kinderen en dat vraagt om een heel andere benadering, ook door jou als trainer. Betrokkenheid, doelstellingen en doorzettingsvermogen zijn belangrijke thema’s in de ontwikkeling. Hier kun jij als trainer of coach een grote bijdrage aan leveren!

Meer informatie over de workshop 'Trainen en coachen van pubers'

Mail bij belangstelling naar akt@almere.nl

Athletic Skills Model Workshop

De eerste stapjes in de andere manier van denken over sporten, spelen en bewegen.  Ben je geïnteresseerd in het Athletic Skills Model en wil je onderzoeken wat de andere manier van denken over bewegen van het ASM kan betekenen voor jouw organisatie? Via een workshop ASM kan je meer informatie krijgen over het Athletic Skills Model en de wetenschappelijke onderbouwing ervan. In een workshop ASM maken de deelnemers kennis met de beginselen van het Athletic Skills Model en wat het voor hun praktijksituatie kan betekenen. Zowel voor sportkader op de sportvereniging, als voor secties LO in het onderwijs of voor fysiopraktijken. Afhankelijk van de doelgroep worden diverse thema’s uitgelicht en geïntroduceerd. De workshops staan onder leiding van ervaren docenten van de ASM Academy. Vanaf heden ontvangen de deelnemers van hun sportbond ook licentiepunten om hun professionalisering te belonen en hun licentie te behouden. 

Datum: 11 en 25 november, 9 december
Tijd: 17.00 - 21.30 uur
Locatie: Topsportcentrum
Aanmelden: mailen naar akt@almere.nl 

Talentherkenning in sport workshop 

Wil je meer weten over talent? Of wil je weten of een van de opleidingen iets voor je is? Volg dan de Workshop Talentherkenning in sport. Docenten met kennis van wetenschap en praktijk nemen jou in een 2,5 uur durende workshop mee in de belangrijkste inzichten die beschikbaar zijn over talentherkenning in sport. 
We behandelen onder andere de verschillende ontwikkelfasen en de bijbehorende kenmerken van talentvolle sporters, factoren die het herkennen van talent sterk beïnvloeden (zoals geboortemaand en groei en rijping) en laten verschillende best practises zien. Er is tijdens de workshop veel ruimte voor interactie. We verwachten niet alleen een inspannende bijeenkomst voor de workshopleiders, maar ook voor jou. Kortom, de workshop inspireert en brengt door interactie met de workshopleider en medecursisten veel nieuwe kennis en inzichten over talentherkenning in de sport.

Woensdag 2 en 16 oktober, 6 en 20 november 2024
Tijd: 16.00 - 20.30 uur
Locatie: Topsportcentrum

Mail bij belangstelling naar akt@almere.nl

Illustratie Almere skyline